RÁMOVÉ NEBO BEZRÁMOVÉ ZASKLENÍ PERGOLY?

RÁMOVÉ NEBO BEZRÁMOVÉ ZASKLENÍ PERGOLY?
02. 08. 2022

V posledních letech přibývá instalací pergol, do kterých dodáváme také zasklení stěn. Zvýšený zájem je především o rámové a bezrámové posuvné zasklení.

Výhody těchto systémů jsou zřejmé. Skleněná stěna slouží jako účinná bariéra proti větru a dešti, čímž prodlužuje dobu užívání pergoly během roku až o několik měsíců. Zároveň působí vzdušným dojmem a dokresluje design celého exteriéru.

Vyrábíme a dodáváme rámové i bezrámové zasklení pergol. Jak se od sebe tyto systémy liší?


Rámové zasklení FRAME

Rámové zasklení Frame se skládá z několika posuvných panelů, které tvoří bezpečnostní sklo usazené do rámového hliníkového profilu s těsněním. Počet panelů závisí na šířce celé stěny a také na tom, zda je stahování panelů uvažováno na jednu nebo obě strany. Šířka jednoho takového panelu je poté obvykle okolo 900 mm. Panely jezdí na integrovaných kolečkách na vodící kolejnici. Posun panelů je manuální pomocí madla na vodícím panelu.

Tím že je sklo po celém obvodu usazeno v profil, nazýváme tento systém rámové zasklení.

Hlavní výhodou tohoto rámového systému je těsnící kartáček, který omezuje pronikání vzduchu při silném větru mezi jednotlivé panely, čímž toto zasklení více omezuje tepelné ztráty v chladnějším období. V kombinaci s infrazářičem Heliosa 66 můžete v pergole příjemně posedět i v zimních měsících.


Bezrámové zasklení MOVE

Chcete vzdušný design a nerušený výhled? Poté je bezrámové zasklení tím pravým řešením. 

Bezrámové zasklení MOVE tvoří posuvné skleněné panely z bezpečnostního kaleného skla bez obvodového rámečku. Tím dosahuje tento produkt nerušeného vzdušného dojmu bez rušení přebytečnými profily. 

Stejně jako u rámové varianty je bezrámové zasklení tvořeno více posuvnými panely, které jsou vzájemně propojeny a v zavřeném stavu tvoří odolnou bariéru proti větru i dešti. 

K posunu panelů slouží nerezová madla na vodícím panelu. Ideální šířka jednoho panelu je okolo 900 mm, max výška je poté 2300 mm. Zasklená stěna může mít maximální šířku až 6 m, může být tedy instalována i do velkých pergol, nebo jejich sestav.


Poptejte řešení přímo od výrobce

Sháníte zasklení pergoly? Tady jste na správné adrese. Jsme předním výrobcem a dodavatelem hliníkových pergol a příslušenství. Bezrámové i rámové zasklení je tak přímo určeno do našich pergol. Špičková výroba v ČR a 5 let záruky bez omezení na naše výrobky hovoří za vše. Spojte se s námi a do pár dní můžete mít vysněnou pergolu se zasklením i vy.

Podobné články