BIOKLIMATICKÉ PERGOLY

BIOKLIMATICKÉ PERGOLY
17. 08. 2022

Bioklimatické pergoly jsou určeny pro stínění a zároveň slouží jako ochrana proti dešti 

Bioklimatické pergoly zajišťují ideální pohodu a klima pro uživatele pergoly. K tomu, aby tohoto ideálního klimatu bylo dosaženo, fungují na pergole stínící a protidešťové prvky, ze kterých je nejdůležitější střešní pohyblivý slunolam. 

Díky pohyblivému slunolamu je docíleno stínění slunce přes střešní konstrukci pergoly, zároveň ale slunolam při zaklopení funguje jako protidešťová ochrana a dešťová voda je svedena přes lamely slunolamu do konstrukce pergoly a poté sloupkem konstrukce dolů. Slunolam dokáže také naklopit lamely tak, aby stínil, ale zároveň odvětrával vzduch v pergole a zajišťuje tak, že se nepřehřívá a uvnitř pergoly panuje ideální klima. 

Screenové rolety v bočních stěnách zabraňují průchodu přímého slunce přes stěny pergoly, regulují tak přehřívání a zabraňují oslnění přímým sluncem. Dají se použít také rolety s průhledným PVC potahem místo screenové látky, tím dojde k zabránění průchodu větru a také případné vhlkosti a kapek deště přes boční stěny, ale nedojde k redukci viditelnosti přes průhledné PVC. 

Pergola SKYLINE je nejmodernější pergola naší výroby, vývoj této pergoly byl realizován s fakultou strojní Technické Univerzity Ostrava. Jedná se o vrcholný model bioklimatické pergoly kombinující stínící, protidešťovou a ventilační funkci a to vše v moderním hranatém designu. Pergola je tvořena celohliníkovou konstrukcí s nerezovými prvky. Celá konstrukce je opatřena luxusní práškovou barvou s jemnou povrchovou metalickou strukturou. Pergola je navržená tak, aby jí uživatel mohl řídit a kontrolovat také přes aplikaci ve smartphonu, tabletu nebo PC a kdykoliv tak mohl i vzdáleně dávat pergole pokyny. Systém řízení je navržen pro LOXONE a Somfy Tahoma a celá pergola se tak může stát součástní řízení inteligentího domu. Na celou pergolu dáváme 5 letou záruku bez omezení. Pergolu sami vyrábíme i montujeme vlastními týmy, získáváte tak jistotu dodávky přímo od výrobce s veškerými zárukami a nejnižší cenou. 

Podobné články