SCREENOVÉ ROLETY DO PERGOLY

SCREENOVÉ ROLETY DO PERGOLY
14. 08. 2022

Jako nepoužívanější stínící prvek pergol určitě považujeme screenové rolety. 

Screenová roleta je stínící systém, který plní i částečně protivětrnou a protidešťovou funkci ve stěně pergoly. Roleta jako taková se skládá z horního boxu, ve kterém se navíjí speciální screenová tkanina na hřídel, boční vodící lišty zajišťují vertikální pohyb látky v přesné dráze a o plynulý chod rolety se stará elektromotor uvnitř hřídele.   

Nejdůležitější součást screenové rolety je samotná tkanina. Jedná se o skelné vlákno s vysokou pevnostní v tahu, potažené PVC jako ochranou proti povětrnostním vlivům. Díky této kombinaci materiálů je tkanina vysoce odolná v tahu, odolává povětrnostním vlivům a díky pórům v tkanině rozptyluje přímé sluneční světlo. Rozptýlení přímého světla je důležité pro ideální klima v pergole, díky němu není uživatel pergoly oslněn paprsky, ale zároveň je uvnitř pergoly dostatek rozptýleného světla pro správné klima a světelnou pohodu. Vlastnosti screenové tkaniny.

Vrcholným modelem screenové rolety je Zipex, nejpokročilejší screenová roleta vyráběná v ČR. Díky nekompromisnímu zpracování komponentů je roleta Zipex extrémně odolná vůči větru a je možné ji dodávat i do rozměru 6m x 3m v jednom kuse. 

Box rolety je vyroben z extrudovaného hliníku o vnějších rozměrech 120x120 mm díky tomu je vysoce odolný a proti zatížení. 

Screenová roleta Zipex je přímo navržená výrobcem AL Pergoly do Pergol SKYLINE a dalších modelů výrobce. Standardní barvy konstrukcí pergol jsou používané také u rolety Zipex, dokonale tedy ladí k odstínům pergoly. Zipex může být také vybaven větrným a slunečním čidlem, tak aby při velmi silném větru roleta zajela do boxu a chránila tak látku, při intenzivním slunečním svitu zase díky povelu slunečního čidla látku roztáhne a zabraňuje přehřívání vzduchu uvnitř pergoly. 

Zipex je vyvíjen a vyráběn v ČR, výrobce na něj stejně jako na ostatní výrobky poskytuje záruku 5 let bez omezení.

Podobné články